Festes passades, coques menjades! Ara toca canviar la pastisseria dolça per la salada, perquè arriba Sant Antoni i, a més de les torrades, és temps d’espinagades, una delícia d’aquests dies, que pot ser o bé d’anguiles –les més tradicionals– o bé de llom, si no anau de peix.

Aquest producte és originari del nord de l’Illa, dels pobles propers a s’Albufera –on es fan les anguiles–, i especialment de sa Pobla, Muro o Santa Margalida. Però, com que és una delícia, el seu consum s’ha estès per altres punts de l’Illa i és ben habitual consumir-lo la nit de Sant Antoni. I com que ens l’heu demanat, vos el preparam amb tot el nostre afecte.

Si encara no les heu tastades, trobam que és ben hora... són boníssimes! L’espinagada d’anguiles està farcida de bledes, espinacs –d’on pren el nom–, julivert, ceba tendra, xítxeros, anguila i un punt –o dos o tres...– de coent. Les de carn estan farcides de llom, col i porros –i també amb els seus punts d coent, i també són boníssimes!

Si les voleu tastar, veniu a comanar-les a qualsevol de les nostres pastisseries de Campos o de Palma i estarem encantats de preparar-vos-les. I anau vius, que volen! Visca Sant Antoni!