Pastisseries Pomar és una empresa centenària que compta ja amb més de 115 anys d'història i experiència.

Som un negoci familiar fundat l'any 1902 per en Francesc Pomar Aguiló, que va obrir un forn al bell mig del seu poble, Campos, al número 20 del carrer de Plaça, indret on encara avui s'hi ubiquen una de les nostres botigues i l'obrador principal de Pastisseries Pomar.

En Francesc incorpora els coneixements de pastisseria adquirits a Barcelona, on també va regentar un negoci, i comença a vendre pa, ensaïmades, tortells i pastissos.

Una generació després s'incorpora al negoci familiar el fill d'en Francesc, en Joan Pomar Pomar, que pren el relleu amb l'ajut de la seva dona, na Magdalena Mir Cladera, i de sa mare, na Francisca Pomar.

El fill d'en Joan, en Francesc Pomar Mir, juntament amb la seva dona, na Francisca Oliver Roig, agafen les regnes del negoci a la dècada dels 60 i el transformen en una de les pastisseries més conegudes i amb més anomenada de l'illa de Mallorca.

En Francesc té cura d'introduir nous conceptes (dolç, salat, xocolata, ingredients selectes, receptes, etc.) que aprèn a cursos, estudis i viatges que emprèn amb aquest objectiu. Té clar que el negoci ha d'avançar, i per això és necessari innovar i reciclar-se.

A més d'això, són molt importants els coneixements que adquireix dels millors mestres pastissers del món, com també la seva escola de pastisseria, la primera de Mallorca, on aprèn tant com ensenya.

En Francesc enriqueix l'ofici compartint receptes, acabant amb el mite segons el qual els pastissers no en comparteixen. A parer seu, una mateixa recepta feta per diferents pastissers mai queda igual a ningú.

Des del forn de Can Pomaret d’un temps fins a les pastisseries Pomar d’avui hi ha més de 115 anys de tradició, de passió per la feina, de visió de futur, de ganes d’ensenyar, d’innovació, de transmissió de coneixement... En definitiva, 115 anys d’ofici d’una família dedicada a la seva passió.

Actualment, els fills i nets d’en Francesc Pomar i de na Francisca Oliver (quarta i cinquena generació) són els que gestionen les botigues, amb la mateixa il·lusió que els seus antecessors.

Avui, Pastisseries Pomar disposa de tres botigues, dues a Campos (C. de Plaça, 20 i C. de Jaume II, 2) i una a Palma (C. de Manacor, 3), com també d'una botiga on-line, www.pomaronline.com.

A Pastisseries Pomar pensam que la sisena generació (la futura) continuarà la tradició familiar, ho duim als gens!