Els panellets són un dolç tradicional de Catalunya i les Illes Baleares, que es consumeix tradicionalment dia 1r de novembre, festivitat de Tots Sants, també coneguda amb el nom de ‘castanyada’ a Catalunya, les Illes Balears i Aragó.

Els panellets, tal com els coneixem actualment, daten del segle XVIII, quan s’usaven com a menjar beneït per compartir després de les celebracions religioses: panellets de Sant Marc i panellets de la Santa Creu. És molt probable que tenguin el seu origen a qualque recepta de la rebosteria àrab, en vista de la seva composició a base d’ametles..

És un aliment ric en calories, com les castanyes, els moniatos i altres postres tradicionalment consumits durant el dia de Tots Santos i el dia de tots els difunts –1 i 2 de novembre–, en els quals gran part de la població vetlava.

Un dels panellets amb més demanda a les nostres pastisseries de Campos i Palma són els de pinyons. Vos informam que els pinyons són de procedència nacional i de categoria extra, la qual cosa fa que el resultat del producte final sigui espectacular. Si en teniu cap dubte, veniu a comprovar-ho!