Les panades tenen molta demanda sobretot per Pasqua. Són les companyes inseparables dels crespells i rubiols, i són la part salada dels dies de Pasqua (amb permís de les panades de pasta dolça!).

Però aquestes dades ja les coneixeu, de manera que parlem d’altres curiositats de les panades que per ventura no coneixeu.

El seu origen l’hem d’anar a cercar diversos segles enrere, a la gastronomia jueva.

Per tal de ‘cristianitzar-les’, es va tenir l’ocurrència d’afegir als ingredients saïm i sobrassada, menjars prohibits per als jueus...

Ara bé, existeixen panades que no tenen carn al seu farcit, però que tenen saïm a la pasta, per la qual cosa no són una opció per als vegetarians.

Idò bé, com que un dia hi hagué qui ens ho comentà, vàrem decidir fer una versió de les tradicionals panades que fos apta per a les persones que opten per aquest model alimentari, de manera que, a més d’eliminar la carn del farcit (al seu lloc hi posam xítxeros i ceba), hem eliminat el saïm de la pasta, per la qual cosa són totalment aptes per al consum de vegetarians. A més de ser boníssimes, també, encara que no sigueu vegetarians!

Si ho voleu comprovar, només heu de venir a qualsevol de les nostres pastisseries de Campos o de Palma i degustar-les. Vos encantaran!