El principal ingredient del pa és la farina, i la de blat és la més emprada. L’elaboració d’aquest aliment bàsic ja la coneixien els egipcis al segle XX a. C.

No el feien com ara, ja que no hi posaven llevat, fins que un dia en varen preparar i el varen deixar sense coure per celebrar una festa. L’endemà varen trobar la pasta esponjosa i fermentada, i a partir d’aquí es pensa que foren ells els primers que usaren el llevat.

A Europa s’han trobat trossos de pa sense llevat en algunes zones de Suïssa, on hi vivien les comunitats civilitzades més antigues d’Europa.

Ha plogut molt des de la invenció del pa, han passat més de quaranta segles, i sempre ha estat un dels aliments bàsics de la humanitat. Per això li volem retre un petit homenatge explicant-vos quin origen té i amb les diferents varietats que podreu trobar cada dia a les nostres tendes de Palma o de Campos. 

I recodau que un bon pa fa que qualsevol menjar tengui un altre gust. De vegades ho paga, invertir un parell de cèntims en aquesta compra.