Si hay un «pa d’aquí» por excelencia, ese puede ser el llonguet. El llonguet lleva elaborándose siglos, y es uno de los panes más tradicionales, y si hablamos de tradición en Pastelerías Pomar no podíamos quedarnos al margen.

Al nostre obrador n'elaboram centenars cada dia i, sincerament, volen!

Per elaborar aquest deliciós panet es necessiten pocs ingredients:

Farina de blat
Massa mare natural
Sal
Aigua
Llevat
i… molta tendresa.

Probablement el moment més complicat és quan s'ha d'embolicar la pasta de tal manera que quedi una barra rectangular que es plega damunt ella mateixa, que després es talla amb un gruix de devers tres dits, tal com es pot veure en aquesta imatge.

Al primer vídeo s'hi veu com en Xisco (cinquena generació de la família que es dedica a l'ofici) talla els llonguets, que posteriorment es col·locaran a la placa per coure'ls al forn 15 minuts.

Xisco tallant els llonguets

Fent-los un tall, en Xisco aconseguirà que prenguin la seva forma característica.

Fent els talls
Enfornat

Ya solo queda que los probéis, os aseguramos que es un pan que va bien con cualquier embutido o, para los más «valientes» hasta los pueden rellenar con el ingrediente del variado que más les guste…

Bon profit!