De vegades miram enrere i feim comparacions amb allò que vàrem viure a la nostra infància i allò que viuen els nostres infants avui... i hi ha tants de canvis...

Vos en recordau quan de petits anàvem a tocar a cada porta cridant allò de... com era... ¿truco o trato? i demanant caramels? Ah no? Nosaltres tampoc!

Allò que sí que recordam és que el dia de Tots Sants l’esperàvem amb ganes, ja que no hi faltava el nostre rosari ensucrat, que tant ens agradava, i que ens anàvem menjant a poc a poc durant tot el mes.

Els rosaris de Tots Sants, abans anomenats “panetets de mort”, pareix que venen del costum medieval de posar pans i espelmes damunt les tombes, dins les esglésies, el dia de tots sants. D’aquests pans després en feien almoina.

Aquest ancestral costum de regalar rosaris s’ha perdut un poc, i nosaltres volem contribuir a recuperar-lo, ja que abans les patenes eren de carabassat, i ara les feim també de xocolata, per a delit dels més golafres.

Veniu a les nostres pastisseries de Palma o de Campos i regalau als vostres fillols o nets el seu rosari, i explicau-los que això era –i volem que sigui– el nostre Halloween.