El torró és una pasta dolça obtenguda per la cocció de mel o sucre a la qual s’hi incorporen ametles pelades i torrades. A aquesta pasta s’hi poden afegir altres ingredients, com blanc d’ou perquè emulsioni. Després es pasta i se li dona la forma desitjada.

La majoria d’acadèmics ubiquen l’origen del torró a la península aràbiga. Aquesta teoria se suporta en el tractat De medicines et cibis simplicibus, del segle XI, escrit per un metge àrab, en el qual es parla del turun. 

Els àrabs varen dur aquest dolç a les costes de la Mediterrània, i en particular a les penínsules Ibèrica i Itàlica. La versió espanyola del torró neix a l’actual província d’Alacant al voltant del segle XV, ja que a l’època del rei Carles V ja era un dolç famós.

En qualsevol cas, no hi importa ser un expert historiador per tastar els nostres torrons artesans elaborats amb productes de primeríssima qualitat i fets a mà. Coneixereu la diferència!


Si vos fa ganes tastar-los només heu de passar per les nostres pastisseries de Campos o Palma i vos els en podreu dur a ca vostra. Vos encantaran!