Si cercau unes postres amb les quals vulgueu realment sorprendre els vostres convidats, la croquembouche és la vostra opció. És, sens dubte, una de les postres més espectaculars que podreu veure (i tastar).

La recepta de croquembouche és tot un repte, i deixarà els vostres comensals astorats. Es tracta d'unes profiteroles farcides disposades en forma de con, adherides entre si amb caramel. Aquestes postres no necessiten res pus per generar impacte a qui les veu i les tasta, ja que realment cruixen dins la boca. Són unes postres que entren per la vista, la imatge que ofereix la croquembouche elevant-se és una autèntica sensació.

La croquembouche s'ha fet servir com un pastís de celebració de noces de la noblesa francesa des de principis del segle XVIII. Cada convidat a les noces duia un o dos pans dolços per ajudar a crear una torre de brioixos de crema. La intenció en construir aquest pastís a les noces del segle XVIII era desitjar una vida pròspera als noviis, cosa que incloïa també tenir molts de fills.

Avui continua sent un pastís típic de celebracions. Si trobau que no pot faltar a les vostres, només l'heu de comanar a qualsevol de les nostres pastisseries de Campos o de Palma.