El temps vola! Quasi sense temps d’haver paït les festes de Nadal i de Sant Antoni o Sant Sebastià amb les torrades i espinagades, i gairebé ja arribam als Darrers Dies. Només queda un mes per posar-nos les fresses abans que ens visiti la Jaia Quaresma.

I, per aquests temps, tenim també un producte ben típic de la nostra Illa: les ensaïmades dels Darrers Dies, o ensaïmada amb tallades, fetes amb una base d’ensaïmada amb tallades de sobrassada i carabassat.

Aquestes ensaïmades tenen el seu origen en les antigues privacions de la Quaresma, un temps durant el qual no es podia menjar carn. Per això s’aprofitaven els darrers dies per menjar carn copiosament, abans que arribassin els rigors i les abstinències quaresmals.

El contrast entre el dolç de l’ensaïmada i el carabassat i el salat de la sobrassada fan que sigui l’ensaïmada preferida de molts, cosa que ens resulta ben comprensible!

Si pensau en cap celebració familiar i hi voleu dur les postres, per aquestes dates vos recomanam que comaneu la vostra ensaïmada amb tallades a les nostres pastisseries de Campos o de Palma. Però si allò que voleu és fer una mica de golafres un poc d’amagat, també ho podeu fer, perquè les venem també en format individual. De manera que no hi ha excusa per gaudir-ne o per tastar-la si encara no les heu tastades!