Existeix la creença que com més suposadament sofisticada és una cosa, més valor té. En pastisseria, això ha duit a la construcció de pastissos impossibles, com si l’absència d’un gust rar o exòtic no es pogués tolerar.

Idò bé, a Pomar volem fer una lloança de la senzillesa com una intel·ligent manera d’entendre la pastisseria. Les coses senzilles se centren en l’essència, en allò que és fonamental, sense accessoris innecessaris que de vegades acaben creant una confusió absoluta. 

I és que les millors postres o el millor pastís no és el que conté més elements, sinó el que els mostra de la millor manera. No és més sofisticat ni més arriscat un pastís amb 14 elements. Al contrari. Si en feim servir només dos o tres, seran molt més visibles, cosa que ens obliga encara més que siguin perfectes, impecables. I ven igual respecte al gust. 

Amb això no volem dir que s’hagi de rebutjar la complexitat o sofisticació, sinó que s’interpretin d’una manera que dugui a presumir del nombre de gusts i textures que gratuïtament es poden introduir en un sol pastís. Les coses bones, si són senzilles, són més bones.