Molts pensareu que ja està bé de tiberis per Nadal, que entre la nit de Nadal, el dia de Nadal, segona festa i cap d'any un ja té prou... però n'hi ha (com nosaltres) que esperem el dia de Reis amb especial interès (i no és només pels regals!)

El colofó ​​a aquestes festes el posem amb el ja tradicional tortell de Reis, i en les nostres pastisseries de Campos o Palma pots encarregar-lo des d'avui mateix perquè no et quedis sense ell!

Ho tens de diferents mides i gustos (el tradicional sense farciment o farcits de nata o trufa). En qualsevol cas et garantim que escullis el que escullis t'encantarà, ja que com sempre, la matèria primera que utilitzem és de primeríssima qualitat, així que no hi ha error possible!

L'origen d'aquest dolç nadalenc es remunta a el segle II aC, en què a mitjans del mes de desembre, després de la finalització dels treballs en el camp i al llarg d'una setmana, es realitzaven unes celebracions paganes conegudes com 'les Saturnals' (com a homenatge a Saturn, déu de l'agricultura i les collites).

A Espanya, Felip V va portar la nova modalitat d'introduir una moneda com a premi (que amb els anys es va canviar per una figureta de ceràmica) alhora que la fava a les postres s'havia convertit en un símbol negatiu.

Com a curiositat, l'expressió "tontolaba" ve de "el tonto de la haba", que era com anomenaven en aquesta època a qui li tocava el llegum dins el tortell.

Ja saps, si vols unes postres amb tradició a la teva taula, no ho dubtis, vine a encarregar-lo!