L’origen de la xocolata amb llet

La xocolata amb llet, suposadament, va ser inventada pel Sr. Henri Nestlé l’any 1875, però no és ver. L’any 1874 el Sr. Nestlé va vendre la seva exitosa companyia i la seva marca a Jules Monnerat, que era el seu principal competidor. Aleshores, qui va inventar la xocolata amb llet? Per què Nestlé és la primera marca que vos ve al cap quan pensau en xocolata amb llet?

L’autèntic inventor va ser en Daniel Peter, amic i veïnat del Sr. Nestlé. En Peter va ser el primer a crear un sistema per unir llet i xocolata. Aquest sistema més endavant es convertiria en el conxatge de la xocolata. Va crear la primera fàbrica de xocolata amb llet, i va créixer com una carabassera, i no va ser fins a l’any 1929 que va negociar unir-se a Nestlé.  

A pesar que la llet en pols en aquell temps ja existia, les primeres proves més o manco exitoses es varen fer amb llet condensada. En mesclar els ingredients ho deixaven remenant a temperatura controlada fins que l’aigua contenguda a la llet s’evaporàs completament per aconseguir una major vida útil del producte.  

Sens dubte va ser un gran avanç per al nostre ofici, ja que avui podeu gaudir d’una gran varietat de productes de xocolata amb llet a les nostres pastisseries de Campos o Palma o a pomaronline.com.