Croissants artesans de mantega

Pot ser que molts de vosaltres penseu que els croissants tenen l’origen a França... Però existeix la teoria que aquesta deliciosa menja és originària d’Àustria, i més concretament, de Viena. Tot comença la nit en què l’exèrcit otomà prova d’envair Viena, a la dematinada.

Tot comença la nit en què l’exèrcit otomà prova d’envair Viena, a la dematinada.

Com bé sabeu, ser pastisser és una professió sacrificada, que implica, entre d’altres coses, començar el dia molt abans de l’alba perquè el pa estigui llest a primera hora cada dia. Per això, els pastissers vienesos eren els únics que estaven desperts a aquella hora, i es varen témer de l’emboscada dels turcs. Així, varen poder donar l’alarma i fer aixecar la resta dels vienesos, que encara dormia, per aturar junts l’atac.

Per celebrar la subsegüent victòria i la resistència de la ciutat de Viena contra els turcs, els pastissers varen crear unes pastes en forma de lluna creixent, la mateixa lluna que apareix a la bandera turca. Era una forma de dir que es varen menjar els turcs abans de berenar.

Després, la reina de França Maria Antonieta, que era austríaca, va fer arribar a la cort de Versalles el croissant juntament amb altres productes i dolços que acabaren per formar part de la cultura culinària francesa. croissant junto con otros productos y dulces que acabaron por formar parte de la cultura culinaria francesa.

En qualsevol cas, no hi importa anar-se’n a França per tastar uns croissants deliciosos. A les nostres pastisseries de Campos i de Palma en podeu gaudir acompanyant-los, per exemple, d’un excel·lent cafè amb llet.

Ara podreu veure com es tallen i s’enrodillen les tires de pasta de fulls per donar-los la seva forma característica just abans d’enfornar-los. Després, només quedarà que els pugueu degustar cada dematí.